nedeľa - 28. apríla, 2024
, Materské školy v Žiline budú prijímať žiadosti o prijatie detí do 13. mája
Foto: Ilustračné/Pixabay.com

Materské školy v Žiline budú prijímať žiadosti o prijatie detí do 13. mája

Prijímanie detí do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina na školský rok 2022/2023 sa bude uskutočňovať od 11. do 13. mája. V uvedenom termíne budú riaditeľky, prípadne iný poverený pedagogický zamestnanec, vydávať a preberať žiadosti od zákonných zástupcov detí. Materské školy zverejnili podmienky prijatia na svojich webových stránkach a na výveskách.

Zákonný zástupca dieťaťa je povinný do materskej školy doručiť písomnú žiadosť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní. Rodič môže podať žiadosť osobne, poštou, kuriérom na adresu materskej školy, e-mailom, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo elektronicky, ak má materská škola na svojej webstránke zverejnenú elektronickú prihlášku. Žiadosť o prijatie dieťaťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania a predprimárne vzdelávanie si rodičia môžu stiahnuť na webovej stránke konkrétnej materskej školy.

Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, je nutné k žiadosti a k potvrdeniu o zdravotnom stave dieťaťa priložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

Od septembra minulého roka je povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole ako súčasť plnenia povinnej školskej dochádzky pre päťročné deti v materskej škole. Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré dovŕši k 31. augustu 2022 päť rokov, je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

Z dôvodu, že mesto eviduje zvýšený záujem zákonných zástupcov detí o materské školy, prednostne budú prijaté deti, ktoré nastupujú na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania alebo pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (odklad povinnej školskej dochádzky).

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je 26 materských škôl, z toho šesť materských škôl funguje ako súčasť základných škôl. Aktuálne ich navštevuje 2 307 detí, z toho 875 predškolákov.

Bližšie informácie poskytnú pracovníci oddelenia školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline na tel. čísle: 041/70 63 402.

Zdroj: Mesto Žilina

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …