štvrtok - 9. mája, 2024
povinné zmluvné poistenie, Rady, ako nájsť a vybrať správne povinné zmluvné poistenie auta
Ilustračné foto: PanuShot/Shutterstock.com

Rady, ako nájsť a vybrať správne povinné zmluvné poistenie auta

Inšpiratívnejších aktivít je viac ako hľadanie toho správneho poistenia auta. Napriek tomu sa tento druh krytia nedá obísť. V závislosti od toho, aké poistenie si vyberiete, môžete ušetriť alebo stratiť veľa peňazí a získať veľa podpory alebo právnych problémov. Nikdy predsa nemôžete vedieť, čo sa vám ako účastníkovi cestnej premávky stane. To čo sa urobiť dá, je obrniť sa proti vážnym následkom a škodám vhodným povinným zmluvným poistením auta.

Pokračujte v čítaní a zistíte, ako si z množstva ponuky vybrať tú správnu, ktorá vás bude chrániť nielen doma, ale aj na ceste na dovolenku do Talianska.

Nepodliehajte najnižšej cene

V prípade nehody sa lacné poistenie môže často ukázať ako nedostatočné a vystavujete sa riziku, že nedostanete odškodnenie v takej výške, ako ste očakávali. Je preto vždy lepšie rozhodnúť sa pre prvotriedne PZP poistenie, ktoré má povesť správneho odškodnenia svojich poistencov v prípade akejkoľvek poistnej udalosti auta.

Počíta sa aj vozidlo

Cena vášho povinného zmluvného poistenia nezávisí len od vašej schopnosti vyhnúť sa nehodám. V kalkulácii poistného je zahrnutý aj model vozidla, kubatúra, vek, cena, palivo a asistenčné systémy.

Pred kúpou nového alebo ojazdeného vozidla preto požiadajte svoju poisťovňu o porovnávaciu cenovú ponuku. Ešte lepšie a šetrnejšie pre váš čas i peňaženku ale bude, ak si vhodné krytie vyberiete s jednoduchou PZP kalkulačkou.

Možnosť spoluúčasti na poistenie auta

Spoluúčasť je dôležitým kritériom pri výbere poistenia auta. Po poistnej udalosti sa môže stať, že poisťovateľ neuhradí celé náklady a poistenec si túto časť, tzv. spoluúčasť, musí zaplatiť sám. Výška spoluúčasti sa môže líšiť v závislosti od poistnej udalosti a závisí od jednotlivých poisťovní.

Správny výber povinného zmluvného poistenia auta je teda základ. Aby ste si jeho hľadanie ale na maximum uľahčili, môžete to všetko vyriešiť online na mojePZP.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …