nedeľa - 12. mája, 2024
kancelarske potreby, Dobite si batérie: Skvelé tipy pre viac energie na prácu aj život
Ilustračné foto: DimaBerlin/Shutterstock.com

Dobite si batérie: Skvelé tipy pre viac energie na prácu aj život

Načerpať energiu je dôležité pre všetky činnosti nášho každodenného života. Či už ste vystresovaní z práce, rodiny alebo iných problémov, existuje množstvo spôsobov, ako si doplniť zásoby.

Pokračujte v čítaní a oboznámite sa s niekoľkými jednoduchými spôsobmi doplnenia energie na štúdium, prácu i bežný život, ktorý vie niekedy naše telo poriadne vyčerpať.

Skúste to pohybom

Zásoby energie ľudského tela vždy úzko súvisia s pohybom. To je dôvod, prečo sa toľko ľudí cíti vystresovaných a vyčerpaných, pretože veľa zamestnaní a každodenných činností sa vykonáva sedavo alebo v malých priestoroch.

Ak preto potrebujete energiu na dokončenie náročnej diplomovej práce, určite nezabudnite kombinovať štúdium a písanie s fyzickou aktivitou. Možností máte veľa. Ak sa budete ale hýbať na čerstvom vzduchu, určite vám to len a len prospeje.

Odľahčite svoju záťaž

Jedným z hlavných dôvodov únavy je prepracovanosť. Prepracovanosť môže zahŕňať profesionálne, rodinné a sociálne povinnosti. Skúste zefektívniť zoznam činností, ktoré musíte urobiť a môže sa vám uľaviť. Stanovte si priority z hľadiska najdôležitejších úloh. Znížte tie, ktoré sú menej dôležité a zvážte, či v prípade potreby nepožiadate o pomoc. V mnohých prípadoch vedia veci uľahčiť aj správne kancelárske potreby.

Doplňte si energiu stravou

Konzumácia  potravín s nízkym glykemickým indexom  – ktorých cukry sa vstrebávajú pomaly – vám môže pomôcť vyhnúť sa oneskoreniu energie, ku ktorému zvyčajne dochádza po konzumácii rýchlo absorbovaných cukrov alebo rafinovaných škrobov.

Potraviny s nízkym glykemickým indexom zahŕňajú celozrnné výrobky, zeleninu s vysokým obsahom vlákniny, orechy a zdravé oleje, ako je olivový olej. Vo všeobecnosti platí, že najvyššie glykemické indexy majú potraviny s vysokým obsahom sacharidov. Bielkoviny a tuky majú zasa glykemický index, ktorý sa blíži k nule.

Pite vodu

Aby ste mali energiu na vyplnenie voľnej plochy kvalitného kancelárskeho papiera odbornými myšlienkami záverečnej práce, musíte veľa piť. Ak vášmu telu chýbajú tekutiny, jedným z prvých príznakov je pocit únavy.

Ak preto chcete získať viac energie do štúdia či práce, voda by mala byť základom, na ktorom môžete stavať pevné piliere úspechu.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …