sobota - 27. apríla, 2024
, Do mesta zavítali čínski turisti

Do mesta zavítali čínski turisti

Martin pokračuje v budovaní vzťahov s čínskym mestom Ningbo. Po sérií návštev a prezentácií vedúcich predstaviteľov mesta koncom júla naše mesto po prvýkrát navštívili turisti z Ningba v rámci čínskeho programu na podporu cestovného ruchu do krajín strednej a východnej Európy.

Mesto Martin po prvýkrát privítalo delegáciu Čínskej ľudovej republiky z mesta Ningbo v marci minulého roku.

Perspektívny partner do budúcnosti 

Vo veľmi priateľskej a otvorenej atmosfére si hostia prezreli niekoľko výrobných podnikov, lekársku fakultu a už na pôde mestského úradu, kde sa ich návšteva končila, zhodnotili ,že Martin je pre ich mesto zaujímavým a rozhodne perspektívnym partnerom do budúcnosti. Martin návštevu oplatil už o niekoľko mesiacov – v júni, keď delegácia pod vedením zástupcu župana ŽSK Jozefa Štrbu a zástupcu primátora mesta Martin, Milana Malíka, prezentovala ŽSK a Martin na medzinárodnej výstave krajín strednej a východnej Európy a zároveň mesto podpísalo s Ningbom Dohodu o nadviazaní priateľských vzťahov. „Musím priznať, že som prekvapený, akí aktívni a rozhodní sú naši čínski priatelia. Je zrejmé, že im nejde o prázdne partnerstvo, ale reálnu spoluprácu nielen na najvyššej úrovni, ale aj medzi turistami a obyvateľmi oboch miest. Tento rok krajiny, s ktorými má Ningbo nadviazanú spoluprácu, navštívi 1000 turistov práve z tohto mesta. Takéto cesty prinášajú zisk miestnym podnikateľom, posilňujú pozíciu regiónu a v neposlednom rade majú kultúrny význam,“ zhodnotil prvý zástupca primátora mesta Martin Milan Malík. On sám historicky prvých turistov nášho spriateleného mesta na Mestskom úrade v Martine prijal a privítal. Následne turisti pokračovali do mesta, kde sa zaujímali predovšetkým o kultúru a históriu mesta. Program pod názvom 1000 turistov do krajín strednej a východnej Európy podporuje finančne čínska vláda. Jeho cieľom je motivovať turistov, aby si namiesto tradičných cestovných destinácií vybrali aj menšie mestá, či krajiny.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *