piatok - 19. apríla, 2024
, Šéfkuchár Anton Dubický: Varenie a jedlo je moja vášeň. Chcel som to robiť od malička, iné asi ani robiť neviem

Šéfkuchár Anton Dubický: Varenie a jedlo je moja vášeň. Chcel som to robiť od malička, iné asi ani robiť neviem

„Varenie a jedlo je moja vášeň. Chcel som to robiť od malička, iné asi ani robiť neviem,“ povedal v Nezáväzne s Evou Lacovou šéfkuchár Anton Dubický. Inšpiroval ho jeho otec, ktorého rád sledoval v kuchyni. Dubický pôsobil aj v zahraničí, gastronomickú inšpiráciu zbiera z internetu i z kuchárskych knižiek, ktoré zbiera a ktorých má vo svojej zbierke približne 80. Rovnako tak rád a pravidelne cestuje do zámoria, kde ochutnáva nové jedlá, pričom sa nevyhýba ani street food-u, čiže pouličným jedlám. „Ako sa stať majstrom svojho remesla? Treba chcieť, sú to hodiny tvrdej práce, musíte veľa obetovať, rodina ide bokom,“ prízvukuje Dubický. Pokiaľ vycestujeme do zahraničia, nemusíme sa vraj lacnému jedlu hneď vyhýbať, práveže naopak, často nás môže takto pripravované rýchle občerstvenie milo prekvapiť. Aký je záujem zo strany mladých ľudí a absolventov o túto zodpovednú prácu, ako Dubický hodnotí úroveň slovenskej gastronómie, čo všetko mal možnosť na svojich potulkách ochutnať a vie jedlo aj skritizovať? Vypočujte si 86-časť relácie Nezáväzne s Evou Lacovou, pri ktorej, tentokrát zrejme vyhladnete 🙂

, Šéfkuchár Anton Dubický: Varenie a jedlo je moja vášeň. Chcel som to robiť od malička, iné asi ani robiť neviem
Milujem street food. Rád zbieram kuchárske knihy, mam ich už asi 80 – Dubický

Vypočujte si aj: Katarína Kučová: Vždy som bola malá guľka. Hnevalo ma to, chcela som byť v živote niečím výnimočnejšia

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Stanislav Thomka, „Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste

„Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste

Stanislav Thomka hovorí, že svoj pozitívny vzťah ku kultúre si budoval už od detstva, preto …