„Varenie a jedlo je moja vášeň. Chcel som to robiť od malička, iné asi ani robiť neviem,“ povedal v Nezáväzne s Evou Lacovou šéfkuchár Anton Dubický. Inšpiroval ho jeho otec, ktorého rád sledoval v kuchyni. Dubický pôsobil aj v zahraničí, gastronomickú inšpiráciu zbiera z internetu i z kuchárskych knižiek, ktoré zbiera a ktorých má vo svojej zbierke približne 80. Rovnako tak rád a pravidelne cestuje do zámoria, kde ochutnáva nové jedlá, pričom sa nevyhýba ani street food-u, čiže pouličným jedlám. „Ako sa stať majstrom svojho remesla? Treba chcieť, sú to hodiny tvrdej práce, musíte veľa obetovať, rodina ide bokom,“ prízvukuje Dubický. Pokiaľ vycestujeme do zahraničia, nemusíme sa vraj lacnému jedlu hneď vyhýbať, práveže naopak, často nás môže takto pripravované rýchle občerstvenie milo prekvapiť. Aký je záujem zo strany mladých ľudí a absolventov o túto zodpovednú prácu, ako Dubický hodnotí úroveň slovenskej gastronómie, čo všetko mal možnosť na svojich potulkách ochutnať a vie jedlo aj skritizovať? Vypočujte si 86-časť relácie Nezáväzne s Evou Lacovou, pri ktorej, tentokrát zrejme vyhladnete 🙂
Vypočujte si aj: Katarína Kučová: Vždy som bola malá guľka. Hnevalo ma to, chcela som byť v živote niečím výnimočnejšia