nedeľa - 28. apríla, 2024
, V Žilinskom kraji zostáva mimoriadna situácia v 10 obciach

V Žilinskom kraji zostáva mimoriadna situácia v 10 obciach

V Žilinskom kraji zostala v pondelok večer mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v desiatich obciach v okresoch Liptovský Mikuláš, Námestovo, Žilina, Čadca a Ružomberok. 

Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzany Farkasovej pokračovali hasiči na Orave v pondelok v odstraňovaní následkov snehovej kalamity. „Približne 25 hasičov s 15 kusmi techniky sa sústreďovalo v obci Oravská Lesná. Na pomoc do Novej Bystrice boli vyslaní hasiči z Čadce,“ uviedla Farkasová.

Príslušníci zo záchranných brigád HaZZ v Žiline, Malackách a Humennom v pondelok odišli z Oravskej Lesnej. „Ťažká a vyslobodzovacia technika z brigád už na mieste nie je potrebná. Na Orave však stále zostáva dostatočný počet síl a prostriedkov HaZZ na odstraňovanie následkov snehovej kalamity,“ dodala Farkasová.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak doplnil, že na severe Slovenska pomáhalo od sobotného (19. 1.) rána s odstraňovaním následkov snehovej kalamity vyše 400 dobrovoľných hasičov a spolu s nimi aj 76 príslušníkov HaZZ. Mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovou kalamitou vyhlásili minulý týždeň v Žilinskom kraji na území okresov Námestovo, Čadca, Kysucké Nové Mesto a v ďalších vyše 30 obciach. Pomoc v zasiahnutých obciach poskytli okrem profesionálnych a dobrovoľných hasičov i vojaci či polícia. Na zhadzovanie snehu z preťažených stromov na hornej Orave hasiči prvýkrát v histórii využili vrtuľník.

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …